Lider du af en allergisk sygdom?

Hvad er allergi?

Allergi, der sætter sig i luftvejene, betragtes ofte som en sygdom, der kan kobles til en moderne livsstil og stigende luftforurening. Vores immunforsvar overreagerer på uskadelige stoffer, og det resulterer i allergiske reaktioner. Ved at omstille vores immunsystem så det bliver mindre følsomt over for uskadelige stoffer, kan den grundlæggende årsag til allergiske sygdomme behandles.

PRIMÆRE LUFTBÅRNE ALLERGENER

Læs om husstøvmider
Læs om pollen
Allergivaccination indebærer, at man omprogrammerer kroppens immunsystem, så tolerancen over for specifikke allergener øges. Dette gøres ved gentagne gange, og over en lang periode, at udsætte immunsystemet for en kontrolleret mængde af de allergener, som kroppen reagerer på.
Hvis der er ord i teksten, som du gerne vil have forklaret nærmere, eller hvis du vil vide mere om terminologien inden for allergi generelt set, kan du benytte ordlisten.
Målet med allergibehandling er, at du skal kunne være helt symptomfri. Mange går rundt med utilstrækkeligt behandlede symptomer, som påvirker deres liv negativt. Hvordan ser din situation ud? Ved at tage en test, kan du få en idé om det, og resultatet kan samtidig være et godt grundlag for en snak med din læge. Nedenfor findes en test med relevante spørgsmål vedrørende græspollenallergi.
Last updated: 2020.10.09